Poročna vabila naredi sam

rocna-vabilaVabila so eden najpomembnejših stvari pri načrtovanju poroke. Vabila za poroko rabi vsak , ki se poroči saj morajo svatje vedeti kje in kdaj bo potekala poroka. Vabila se ponavadi pošiljajo oz. Oddajo pol leta  pred poroko , da svatje pravočasno sporočijo spremembe in potrdijo njihovo prisotnost.

1.)    Materiali , ki se uporabljajo pri ročno izdelanih vabilih so:

-kolaž
-mos gumi
-valovita lepenka
-karton
-čipka
-til
-dekor mrežica
-mečkanka
-blago…

2.)    Oblike in dizajni poročnih vabil
Poročna vabila oz. ročno izdelala vabila se pojavljajo v vseh oblikah in dizajnih. Pri ročnih vabilih je prednost ta, da si lahko zamislite popolnoma svoje vabilo kakršno še nihče ni videl ali uporabil, le domišljijo potrebujete. Oblike ali relief na vabilih pa se dodajo s pomočjo strojev ali tiskalnikov. Oblike ponavadi narežemo z posebnim rezalnikom za papir, da so vabila videti enaka in nerascefrana po robovih, saj škarje niso tako natančne.

3.)    Barva in stil

Barva in stil vabila sta čisto odvisna od izbire barve za vašo poroko in dizajna celotne poroke. Vabilo pa je prvo pogled na poroko, kjer svatje že dobijo prvo sliko o tem kako naj bi poroka izgledala. Vabila se morejo ujemati z vašo obleko in barvo saj izgleda zelo čudno, da so vabila v enem stilu vaša celotna poroka pa v popolnoma drugem. Zato bodite pri barvi in stilu še posebej pozorni.
Vir: http://www.porocna-agencija.si/porocna-vabila/