Ne nosite petk?

Ko je prevroče za škornje ali ko se vam neizmerno mudi, si boste želele imeti v bližini natikače v stilu japonk. Če vam občutek trakov med prsti ne odgovarja in se vam zdi, da ima vaša noga premajhno oporo, lahko izberete natikače ali japonke Kusashoes s trakovi okrog gležnja.

Sčasoma boste verjetno želele zgraditi majhno zbirko natikač, ki ustrezajo vašim različnim potrebam. Na primer, če veliko hodite, boste želele takšne z podporo pasov; kadar preživite veliko časa ob vodi, boste želele natikače, ki jim ne pride do živega mokrota; in če radi oblečete poletne oblekice, vam bodo pri srcu nežne japonke z vrsto zanimivih okraskov. Ampak za začetek boste verjetno želele par natikač z ravnim podplatom, ki jih lahko nosite enostavno dolgo in jih lahko kombinirate z raznim vsakodnevnimi oblačili.

Eden izmed najbolj vsestranskih stilov so preproste japonke s tanjšimi trakovi, nevtralne barve kot so siva, črna, bela ali bež. Če ste bolj drzne, lahko izberete okrašene, s kovinskimi – metal pasovi ali celo cvetličnimi okraski živih barv.

Vsaka ženska, ki sovraži ali enostavno ne more nositi čevljev z peto, ima zagotovo že polno omaro raznih japonk in natikač; saj so odlična izbira obutve – prilegajo se skoraj z vsakim oblačilom. Medtem, ko so drugi čevlji težko združljivi z vsakim stilom oblačenja. Tukaj je nekaj nasvetov o tem, kaj obleči k natikačem in japonkam:

Ploščati natikači so po navadi preveč uravnoteženi za obleke in krila, ampak so fantastična izbira za kavbojke, hlače in enodelne pajace. Najdemo jih v klasičnih stilih, raznolikih barvah in z rahlimi okraski, kot so zaponke ali preproste broške. Če resnično želite narediti vtis, poiščite natikače živih barv v zgornjem delu, ki so iz razkošnejših materialov, kot je na primer semiš ali žamet. Verjemite mi glede tega, pravi par rdečih natikač iz semiša lahko naredi večji vpliv, kot pa kakšen par visokih pet.

Zgoraj našteti stili so eni od najbolj vsestranskih, ki jih lahko uporabite. Vendar pridejo tudi dnevi, ko želimo nekaj drugega – kadar bi rade oblekle tisto prelepo obleko, ki že dolgo počiva v omari. Odprite oči in ugotovile boste, da obstaja cela vrsta odprtih japonk in natikač, ki dejansko od zgoraj (v zgornjem delu stopala) izgledajo kot čevlji z visoko peto, vendar ti nimajo nič ali čisto malo peto. Ta stil je fantastičen za v službo, lahko jih nosite s krili ali večernimi oblekami.

 

Kdaj ne nositi japonk? Veliko uradov ima kodeks oblačenja. A četudi ni pravila za obutev, japonke v pisarni vsekakor ne zagotavljajo najbolj profesionalnega videza. Tisti čas obujte raje kaj primernejšega, medtem pa japonke enostavno spravite v torbo. To je tudi razlog, da so natikači super za nošenje na delo in iz dela. Ko ste v službi, je definitivno tudi v vašem interesu, da se držite bolj formalnega stila, saj vas bodo le tako sodelavci in ostali kolektiv jemali bolj resno. Z izjemo, da vas oseba, ki vas vabi na enega izmed naslednjih dogodkov posebej ne določi, da lahko obujete japonke, le te niso primerne v cerkvi, na pogrebu, poslovnih srečanjih, rdeči preprogi, v prestižnih restavracija ter seveda na obisku v Beli hiši.