Moške poročne obleke

Moška obleka:

moska-oblekaPoročni prstan neveste in ženina se mora ujemati s moško poročno obleko in obleko neveste. Tradicionalno naj bi ga mladoporočenca nosila na 3 prstu leve roke. Ta prst, ki je v bližini tvojega malega prsta. Sicer ni nobene dokazljive zgodbe zakaj bi naj nevesta imela prstan ravno tam. Obstajata 2 zgodbi. Prva nas popelje v 17 stoletje, kjer naj bi župnik začel šteti od palca naprej. Dejal bi naj v imenu očeta, sina in svetega duha, kar pomeni da se je ustavil ravno na tem prstu. Naslednji verjame, da je prstan povezan z egipčanskimi časi, ki so verjeli da je ta prst povezan z vena amoris, ta vena naj bi vodila direktno do srca,

Poročno cvetje:

Če so moške poročne obleke nekoliko temnejše mora biti nevestino cvetje svetlejše in pisano. Če pa je ženin oblečen v pisano moško poročno obleko mora biti cvetje nevtralno. To prepričanje z nošenjem cvetja sega v antične čase, kjer naj bi imeli namesto cvetja zelišča in ta bi naj odganjala zle duhove, nesrečo in slabo zdravje. V časi starih Rimljanov naj bi dekleta nosila cvetje za srečo in plodnost. Cvetje naj bi imelo simbolični pomen za cvetočo žensko. V viktorijanskih časih naj bi si ženin in nevesta pošiljala cvetove z različnimi pomeni.

Zakaj stoji nevesta na levi strani?

Na zaključni ceremoniji samskega življenja stoji nevesta na levi strani in moški na desni strani. Ta tradicija sega nazaj do časov kjer so ženini ugrabljali svoje neveste. Če se je moral ženin bojevati z svojim nasprotnikom, ki je prav tako želel se poročiti s to nevesto je moral svojo izbranko dati na levo stran z desno stranjo pa je bojeval proti nasprotniku.

Prvi ples na plesišču:

Po vsem obveznem delu in po vsej ceremoniji sledi ples novoporočencev. Ta bi naj tradicionalno prva, ki zaplešeta pred vsemi na valček. Ženin bi naj v svoji prelepi moški poročni obleki povabil nevesto na plesišče, ta pa naj bi zaplesala na svojo priljubljeno romantično pesem. Mladoporočenca naj bi prav tako plesala tudi s svojimi novimi taščami in tasti in s svojimi starši. Kasneje naj bi se pridružili tudi najboljši možje in družice. Te bi naj bili v simetričnem številu tako, da bi lahko zaplesali skupaj. Najboljši moški ali z drugo besedo priča moškega ima ta privilegij, da prvi povabi eno izmed družic po izbiri. Po prvem plesu so povabljeni vsi od gostov, da se jim pridružijo.

Metanje riža:

Metanje riža čez mladoporočenca sega vse do časa poganov. Ti so metali na novoporočence zrna, da bi jim zaželeli srečo v njunem združenju. Pogani so verjeli, da se bo rodovitnost teh zrn prenesla na mladoporočenca. Kar pomeni, da jima želijo oblico novih naraščajev , z drugo besedo otrok. Posebej moramo biti pozorni na to kakšno obleko nosimo, ker zrna rada spuščajo škrob. Zato na bo moška poročna obleka iz kvalitetnih materialov, da bi zaščitila morebitne madeže.