Naročilo preko spleta – HP Tonerji

hp-laser-tonerNe samo pri delu, tudi doma ne gre več brez tiskalnika s HP tonerji, saj se danes na nek način kar pričakuje, da ga imamo – učitelji otrokom nalagajo seminarske naloge, spisane na računalnik, uradne institucije obrazcev nič več ne nudijo v knjigarnah, temveč so ti na voljo le še na spletu … Kljub temu, da nakup HP tiskalnika običajno ni velik strošek, saj dobimo tudi laserske HP tiskalnike že za manj kot sto evrov, pa je strošek domačega tiska s tonerji lahko tudi visok. Predvsem zato, ker so nadomestni HP tonerji lahko zelo dragi.

Dražji in cenejši nadomestni HP tonerji

E.LINE HP Toner CLJ PRO200/M251/M276 - Yellow

E.LINE HP Toner – Yellow

Na delovnem mestu, kjer uporabljate kakovosten barvni laserski HP tiskalnik, za stroške s tonerji HP pa skrbi delodajalec, verjetno nikoli ne razmišljate o tem, koliko stane tiskanje. Če si za doma kupite povsem preprosto lasersko tiskalno napravo, za katero ste odšteli morda trenutni minimum, torej okoli šestdeset evrov, pa vas čaka presenečenje. Ko se vam Hewlet Packard toner, ki je bil vstavljen ob nakupu, izprazni, pričnete na spletu gledati, koliko stanejo nadomestni tonerji HP. In res je: originalni nadomestni toner za vaš tiskalnik stane ravno tako šestdeset evrov! Vsekakor gre za nesorazmernost in marsikdo se čudi, da stanejo HP nadomestni tonerji za najbolj preproste naprave ravno toliko kot cel HP tiskalnik s tonerjem vred. Ampak pomislite, koliko šele stanejo barvni HP tonerji za velike, polprofesionalne ali profesionalne naprave, ki jih uporabljate v službi … Kakor koli, nobene potrebe ni, da kupite drag originalni toner. Na voljo so vam tudi kompatibilni in obnobljeni tonerji, pri katerih lahko precej prihranite.

 

HP neoriginalni in obnovljeni tonerji

Original HP toner No.78L (Black)  EconomyV čem je razlika med obema vrstama tonerjev? Neoriginalni HP tonerji so običajno novi (preverite oznake), le da niso izdelani pod okriljem proizvajalca vašega tiskalnika. Proizvaja jih neko drugo podjetje. Obnovljeni HP tonerji pa imajo lahko tudi znak originalne blagovne znamke, vendar niso novi. Pred tem so že bili v uporabi, ko so se iztrošili, pa so bili oddani v »reciklažo« oziroma obnovo. To pomeni, da so jih odprli in vanje dali novo barvilo (ki je v obliki prahu), nato pa ponovno poslali v prodajo. Tako neoriginalni (kompatibilni, generični) HP tonerji kot obnovljeni tonerji so povsem dovolj kakovostni in nobenega razloga ni, da jih ne bi uporabljali. Z njihovim nakupom lahko precej prihranite.

 

Kje kupiti HP tonerje?

E.LINE HP Toner CLJ 3600 - CyanNe glede na to, ali želite originalne  tonerje, ali pa vas zadovoljijo neoriginalni in obnovljeni HP tonerji, velja najprej pobrskati po spletu in primerjati cene. Dovolj je, da v brskalnik vnesete ID oznako tonerja, in že boste dobili zadetke s prodajalci, ki imajo ta tonerji HP v prodaji. Preverite, kdo ima najnižjo ceno, v kolikem času bo izdelek pri vas in koliko boste odšteli za poštnino. Najbolje je namreč tonerje naročiti kar v spletni prodajalni, saj so tam cene običajno najnižje, izdelke pa lahko med seboj tudi vedno dobro primerjate.